Memurlara yarı zamanlı çalışma detayları Resmi Gazete’de! Yarı zamanlı çalışma yürürlüğe girdi mi, kimleri kapsıyor, şartları neler?

Şartları sağlayan memurların çalıştıkları yere yapacakları müracaat ile gerçekleşecek düzenlemede şu kurallar esas alınacak:
(1) Yarım zamanlı çalışma hakkından yararlanan memurun haftalık çalışma süresi, normal haftalık çalışma süresinin yarısı olarak düzenlenir.
(2) Yarım zamanlı çalışma hakkından yararlanan memurun, haftalık çalışma gün ve saatlerinin belirlenmesinde aşağıdaki kurallara uyulması zorunludur:
a) Haftalık çalışma günü 3 günden az olamaz.
b) Günlük 3 saatten az veya 8 saatten fazla çalışılamaz.
(3) Yarım zamanlı çalışan memurun günlük çalışma saatleri günlere göre farklı olarak belirlenebileceği gibi günlük çalışma süresi eşit olarak da belirlenebilir.
(4) Yarım zamanlı çalışma döneminde;
a) Memur, ilgili mevzuat gereğince tespit edilen günlük normal çalışmanın başlama ve bitiş saatleri dışında ve öğle dinlenme süresinde çalışamaz.
b) Memur, süt izni hariç olmak üzere mazeret izinleri ile yıllık izinlerini, 657 sayılı Kanunda belirtilen süreler kadar kullanır.
c) Kadın memura ayrıca süt izni verilmez.
(5) Yetkili amir, hizmet ihtiyacına veya memurun talebine göre memurun haftalık yarım zamanlı çalışma gün ve saatlerinde, Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki defa değişiklik yapabilir.
(6) Yarım zamanlı çalışma hakkının kullanımında kadın veya erkek memur ayrımı yapılmaz. Eşlerin her ikisinin de memur olması hâlinde, yarım zamanlı çalışma hakkından talepleri üzerine her ikisi de faydalanır.
(7) Memur, aylıksız izin hariç olmak üzere, yarım zamanlı çalışma dönemi içinde kalan yıllık izin, hastalık izni, mazeret izni ve diğer izinlere geçen süreler ile yarım zamanlı çalışma dönemi içinde kalan ulusal bayram ve genel tatil günlerinde yarım zamanlı çalışmış sayılır.
(8) Yarım zamanlı çalışma hakkının kullanım süresi her bir çocuk için ayrı ayrı hesaplanır.