
HAKMAR’ın sahibi FETÖ’cü Zeki Doruk (ahaber.com.tr)
ÖRGÜTE PARA AKTARILDI
Bu kişilerin ifadelerinde HAKMAR şirketler grubu olarak bilinen şirketlerin hakim ortağı Zeki Doruk ve diğer şirket ortakları ya da şirket çalışanlarının örgüt üyesi olduğunu söyledikleri belirtilen yazıda, Doruk’un ortağı olduğu şirketler üzerinden örgüte para aktarıldığına dair iddialar üzerine soruşturmanın derinleştirilerek devam ettirildiği kaydedildi.
Soruşturmada, etkin pişmanlık hükümleri kapsamında verilen ifadeler ile çeşitli tarihlerde yapılan 44 ihbar olduğu ve bu doğrultuda ihbarcı ifadeleri alındığı anlatılan yazıda, gözaltına alınan şüphelilerin ortak oldukları şirketler üzerinden örgüte para aktarımı yapıldığına dair delillere işaret edildi.
Yazıda, şüpheliler ve şirketler hakkında Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığından (MASAK) 2021’de alınan mali analiz raporu, Bank Asya hesap hareketleri, ByLock kayıtları, havuz sorgulama tutanakları, açık kaynak araştırma tutanaklarının ardından 16 şüpheli hakkında 24 Mart 2023’te gözaltı kararı verildiği kaydedildi.
Kararın ardından bazı şüphelilerin tutuklandığı, bazıları hakkında da adli kontrol kararı verildiği, şüphelilere ait çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği bildirilen yazıda, süreç içerisinde dosyada yer alan bazı şüphelilerin dosyalarının ayrılarak haklarında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan iddianameler düzenlendiği aktarıldı.
DORUK’UN ORTAĞININ OĞLU İHBARCI OLDU
Yazıda, bazı şüpheliler ile şirketler hakkındaki soruşturmanın tefrik edilerek ayrıca soruşturma yürütülmeye devam edildiği sırada, HAKMAR şirketler grubunda yüzde 10 civarında ortaklığı olduğu tespit edilen İ.A’nın oğlu T.A’nın savcılığa ifade vermek için başvurduğu belirtildi.
Buna göre T.A. ihbarcı olarak alınan ifadesinde, HAKMAR şirketler grubu hakim ortağı olan Zeki Doruk’un çevresinde, FETÖ’nün güncel yapılanması kapsamında örgütsel faaliyetlerine devam ettiğini, kuryeler kullanarak söz konusu şirketler üzerinden elde edilen paraları örgüte aktarmayı sürdürdüğünü, finansal faaliyet kapsamında elde edilen paraları örgüt üyeliği suçundan cezaevinde bulunan kişilerin ailelerine örgütsel motivasyonlarını diri tutmak amacıyla aktardığını ileri sürdü.
2023’te yürütülen soruşturma ile söz konusu ihbarın ardından başlatılan bu soruşturmanın birleştirildiği bilgisi verilen sevk yazısında, MİT’in soruşturmaya ilişkin hazırladığı rapor da yer aldı.
Şüphelilerin FETÖ/PDY’nin güncel yapılanması içerisinde özellikle finansal boyutta faaliyette bulundukları, sahip oldukları şirketler ve mal varlıkları aracılığıyla haklarında örgüt üyeliği ya da yöneticiliği kapsamında mahkumiyet kararları olan ya da henüz deşifre edilmemiş örgüt mensuplarını fonlandıkları anlatılan yazıda, söz konusu faaliyetlerin HAKMAR-TATBAK şirketleri ile diğer şirketler aracılığıyla gerçekleştirildiği belirtildi.