GÜN ORTASIGÜNDEM

Yılmaz Tunç, “Adaletin olmadığı yerde huzur ve barış olmaz, kaos olur”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Adana’nın Yüreğir ilçesinde yapılacak olan Adli Tıp Grup Başkanlığı Binası’nın temel atma törenine katıldı. Törenden önce konuşma yapan Bakan Tunç, “Adaletin olmadığı yerde huzur olmaz, barış olmaz, kaos olur. Herkes kendi hakkını kendisi almaya çalışırsa orada düzen olmaz. O nedenle adalet herkese hakkını verebilmek için ulvi bir makamdır. Adaletin tecellisi önemlidir, gecikmeksizin önemlidir. Geciken adalet adalet değildir. Adalet herkese hakkını vermektir, insan onurunu korumaktır. Tabii adaleti tecelli edebilmek içinde yasamasıyla, yürütmesiyle, yargısıyla hukuk devletin bir düzen, intizam içerisinde çalışmalarını sürdürmesi gerekir” dedi.

TERÖRSÜZ TÜRKİYE

“Bugünkü Türkiye eski Türkiye’den çok farklı” diyen Bakanç Tunç, “İşte o nedenle terörsüz bir Türkiye diyoruz. Şiddettin olmadığı, etnik kökeni ne olursa olsun herkesin kardeşçe yaşadığı birlik ve beraberliğimizi daha güçlendirerek ve Türkiye Yüzyılında ülkemizde terörün her türlüsünün sona erdiği bir döneme inşallah giriyoruz. Terör örgütünün feshi ile beraber, silahları yakmasıyla beraber önemli bir sürece girdik. Ve inşallah bu süreç kalıcı hale gelir ve devletimizin tüm kurumları bu noktada tam koordinasyon içerisinde milletimizin huzur ve güvenliği için milletimiz lehine atılacak adımları atmaya devam edecek inşallah” diye konuştu.

GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR

Adli Tıp Kurumunun kapasitesinin gün geçtikçe arttırıldığını vurgulayan Tunç, şöyle devam etti: “2002 yılında sadece 25 ilimizde Adli Tıp Kurumu varken bugün itibarıyla 81 ilimiz ve 141 büyük ilçemizde Adli Tıp Kurumumuzun teşkilatlarını faaliyete geçirdik. Son 2 yılda Denizli’de, Bursa’da, İzmir’de ve Samsun’da Adli Tıp Bölge Başkanlığı binalarını hizmete açmış bulunuyoruz. Ankara’da da ekim ayında temelini atmıştık, şu anda da hızlı bir şekilde inşa çalışmaları devam ediyor. İstanbul’daki merkez binasının da proje çalışmaları tamamlanmak üzere. Adli Tıp Kurumumuzun fiziki kapasitesi ve içindeki teknolojik imkanlarını hızlı bir şekilde artırarak vatandaşlarımızın bilirkişilik hizmetlerinden aldığı hizmetin kalitesini daha da artırmış olacağız.”

DEPREM BÖLGESİNDE 78 BİN 174 DOSYA KARARA ÇIKTI

Bakan Tunç, deprem bölgesindeki ceza soruşturmaları ile idari yargıdaki hasar tespiti ve yıkım kararlarına açılan davalarla ilgili süreçlerin tıkanmaması için tedbirler aldıklarını da belirterek, “Bugüne kadar deprem bölgesinde Adana’mız da dahil olmak üzere idari yargıda 112 bin 336 dava açıldı, 78 bin 174 dosyada karar verildi. Yani bu tedbirler alınmasaydı, hakim ve savcı sayısını artırmasaydık, idari ve adli yargıda mahkeme sayılarını yükseltmeseydik, dosyaların 78 bin 174’ünün bu sürede karara bağlanması mümkün olmazdı” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu