GÜNDEMMANŞETLER

PKK silah bıraktı! Gözler hukuki sürece çevrildi: Örgüt üyeleri ne olacak?

PKK‘nın silah bırakma süreciyle birlikte, örgüt mensuplarının hukuki durumu ve Türkiye‘deki adli süreçler merak konusu oldu. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan hukukçu Av. Hadi Dündar, süreci iki yönlü ele almak gerektiğini belirterek önemli açıklamalarda bulundu.

“PKK dediğiniz andan itibaren 50 yıllık bir süreçten bahsediyoruz” diyen Dündar, örgütün sadece Türkiye’de değil, İran, Irak, Suriye ve çeşitli Avrupa ülkelerinde de yapılanmalarının bulunduğuna dikkat çekti.

SİLAH BIRAKMAYANLAR DEĞİL, SUÇ İŞLEMEMİŞ OLANLAR YARGI ÖNÜNE ÇIKACAK

PKK mensubu olduğu tespit edilen herkesin silahlı faaliyet yürütmediğinin altını çizen Dündar, “Eğer bir kişi elinde silah taşımamışsa, herhangi bir suça karışmamışsa ve istihbarat raporları bu kişinin geçmişte aktif bir eylemde bulunmadığını ortaya koyuyorsa, o zaman süreç farklı işler” dedi.

Türk Ceza Kanunu‘nun 221. maddesinin ikinci fıkrasına dikkat çeken Dündar, “Bu maddeye göre kişi etkin pişmanlıktan yararlanmak istiyorsa teslim olacak, ifadesi alınacak, savcılık süreci başlayacak ve ardından Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilecek. Eğer yapılan incelemelerde gerçekten herhangi bir suç işlemediği tespit edilirse, kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı, adli kontrol ve denetimli takip kararı verilebilir. Ancak süreç yine de yargılama ile devam eder” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu