FOTO HABER

Kalbe sessizce zarar veren alışkanlıklar: Kan basıncını ve kolesterolü yükseltiyor

Çok fazla içiyorsanız, kalp çarpıntısı, düzensiz kalp atışları veya hatta yorgunluk fark edebilirsiniz. Bunlar, kalbinizin tükettiğiniz alkol miktarından çok memnun olmadığının işaretleridir. Ilımlılık anahtardır. Çoğu insan için bu, kadınlar için günde bir içkiden, erkekler için günde iki içkiden fazla olmamak anlamına gelir. Azaltmakta zorlanıyorsanız, alkolü limonlu maden suyu veya bitki çayı gibi daha sağlıklı bir alternatifle değiştirmeyi deneyin. Kalbiniz bunu takdir edecektir!

7- RUH SAĞLIĞINI GÖZ ARDI ETMEK

Ruh sağlığı ve kalp sağlığı düşündüğünüzden daha fazla bağlantılıdır. Kaygı veya depresyon gibi kronik sorunlar kalbiniz üzerinde doğrudan bir etkiye sahip olabilir. Stres, yetersiz uyku ve ruhsal sağlık sorunlarıyla ilişkili fiziksel aktivite eksikliği yüksek tansiyona ve kalp hastalığına katkıda bulunabilir. Kalbinizin sadece fiziksel zorlanmayla değil aynı zamanda duygusal yük ile de başa çıkması gibidir.

Ruh sağlığınıza dikkat etmiyorsanız, stresli veya kaygılı olduğunuzda yorgunluk, düzensiz kalp atışları veya hatta göğüs ağrısı fark edebilirsiniz. Bunlar sadece duygusal semptomlar değil, kalbinizin de zorlandığının fiziksel işaretleridir. Ruh sağlığınızı görmezden gelmeyin. Farkındalık uygulamak, günlük tutmak veya yürüyüşe çıkmak gibi stresi azaltan aktivitelerde bulunun. Kaygı veya depresyonla başa çıkıyorsanız, bir profesyonelden yardım almak hem ruhsal hem de kalp sağlığınız açısından büyük bir fark yaratabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu